Alfieri tehdas

Alfierin tarina alkaa Piamontesta 70-luvulta. Torinolainen herrasmies Domenico Massucco kiinnostui Langhen alueen ruokaperinteistä ja alkoi kulkemaan maaseudulla, keräilemässä vanhoja isoäitien reseptejä.

Domenico joka on alkuperäiseltä ammatiltaan elintarvikekauppias päätti perustaa pastatehtaan, joka oli omistautunut juuri Langhen pastaperinteiden vaalimiseen. Suurimmaksi haasteeksi tuli se kuinka kotona käsin tehdyt reseptit valmistetaan tehtaassa erinomaisesta laadusta tinkimättä.

Tekemällä yhteistyötä paikallisten tuottajien kanssa, Alfieri pystyi silloin ja pytyy edeleen varmistumaan raaka-aineiden laadusta. Itse valmistukseen, Domenico halusi yhdistää moderneja valmistusmenetelmiä tuotteiden laadun ja säilyvyyden varmistamiseksi. Silti kaikki pasta paketoidaan edelleen käsin, että tuotteiden laatu voidaan varmistaa valmistuksen kaikissa vaiheessa.

Nykyjään Alfieri on laajentanut valikoimaansa muihin Etelä-Piemonten paikallisiin erikoisuuksiin. Silti kaikissa tuotteissa kunnioitetaan ja vaalitaan alueen perinnettä ja välitetään niitä eteenpäin, myös seuraaville sukupolville.