Kokeile rohkeasti tryffelituotteita – Lumoava maku valloittanut monen kotikokin

Tryffeli kiinnostaa Olivon asiakkaita, mutta monet vielä arkailevat kokeilla sen käyttöä kotikeittiössä. Tryffeliä on tarjolla monessa eri muodossa ja sen ainutlaatuinen tuoksu ja maku viimeistelee hienosti aterian. Olivon kauppias Anne Parkkinen suosittelee kokeilemaan tätä kiehtovaa maustetta, joka on hurmannut monet.

Tryffeli on aromaattinen, mausteena käytetty, maan alla kasvava sieni, joka tuoksuu ”huumaavalta”. Ruuanvalmistuksessa sillä on herkutelleet jo muinaiset egyptiläiset sekä antiikin kreikkalaiset ja roomalaiset. 

“Tryffelin maku ja tuoksu sopivat hyvin korostamaan sekä italialaista että suomalaista keittiötä, joissa ruokasienien käyttö on entuudestaan tuttua”, toteaa Parkkinen. 

“Maku on mieto ja sitä voisi kuvailla vaikka sanoilla: pähkinäinen, sienimäinen, lihaisa, riistan makuinen, tamminen ja umami.”

Parhaillaan tryffeli on tuoreena, samana päivänä kun se on kerätty tai aivan muutaman päivän keräämisen jälkeen. Mikäli on kiinnostunut testaamaan makua,  sekä tuoreet tryffelit että aidosta tryffelistä valmistetut tuotteet ovat hyvä keino tutustua.

Tutustu Olivon tryffelituotteisiin >>

“Vaikka kokonaiset, juuri kerätyt tryffelit ovat vielä harvinaisia Suomessa, on aidoista tryffeleistä valmistettuja öljyjä, voita, suolaa sekä erilaisia kastikkeita ja viipaloituja, säilöttyjä tryffeleitä saatavilla jo parhaista ruokakaupoista sekä erikoismyymälöistä.” 

Parkkinen muistuttaa, että useimpiin kaupoissa myytäviin tryffeliöljyihin ja kastikkeisiin ei käytetä oikeita tryffeleitä, vaan ne maustetaan synteettisillä aromeilla tai edullisella aasialaisella tryffelillä, joka ei vedä vertoja eurooppalaiselle vastineelle. Autenttista makua etsivien kannattaakin olla kaupassa tarkkana, jos haluaa aitoa tavaraa. 

Lue lisää tryffeleistä - Ainutlaatuinen maku kruunaa annokset >>

Olivosta on saatavilla koko tryffelisesongin ajan sekä tuoretta tryffeliä Piemontesta että laaja tryffelituotteiden valikoima, joka on asiakaskokemusten perusteella yksi Munkkiniemen puistotien myymälän kiinnostavimpia tuoteryhmiä.

Savini Tartufi on Olivon tärkein kumppani tryffelituotteissa. Tryffelit ovat olleet Savinin perheen suuri intohimo jo vuodesta 1920 alkaen, ja tänä päivänä Savini Tartufi arvostetaan tryffeli brändien eliittiin. Tryffeli-metsästäjien perhe työskentelee jo neljännessä sukupolvessa, ja laadukkaan toiminnan tuloksena heillä on tarjolla korkealaatuinen ja monipuolinen tuotevalikoima.

“Savini Tartufin valikoimassa on paljon erilaisia tryffelituotteita, joita kokeilemalla pääsee hienosti tutustumaa tämän upean raaka-aineen maku- ja tuoksumaailmaan.”

Savinin tila sijaitsee Toscanassa, yhdellä Euroopan hienoimmista tryffelialueista.  Toscanasta löytyy edelleen paljon puhdasta luontoa, josta saadaan tryffeleitä ympäri vuoden. 

Tutustu Olivon tryffelituotteisiin >>

Jätä kommentti

Kommentit moderoidaan ennen kun ne julkaistaan

Shop now

You can use this element to add a quote, content...