Välimeren tonnikalaa – Merta kunnioittaen ja vastuullisesti kalastettuna

Markkinoilla myytävissä kalavalmisteissa on suuria eroja. Laadukas ja tuoreena käsitelty, kestävällä tavalla pyydetty tonnikala maistuu herkulliselta ja sitä voi syödä hyvällä omallatunnolla. Kun tonnikala säilötään hyvään öljyyn ja pakataan lasipurkkiin, on se myös ravintoarvoiltaan erittäin hieno tuote.

Olivon maahantuomat Campisi-tuotemerkin alla myytävät tonnikalat on pyydetty vieheellä kestävistä kalakannoista Sisilian lähivesiltä. Vuonna 1858 perustettu Campisin perheyritys leikkaa ja purkittaa kalat käsin jo viidennessä sukupolvessa. Paikallisilta vesiltä saadaan mm. korkealaatuista sinievätonnikalaa, välimerentonnikalaa ja anjoviksia, jotka pakataan hyvään öljyyn ja lasipurkkeihin.

Noin puolet Välimereltä kalastetusta sinievätonnikalasta myydään Japaniin, jossa se on erittäin arvostettu ja kallis raaka-aine. Sitä käytetään esim. esimerkiksi sushiin ja sashimiin.

Monisatakiloiseksi kasvava sinievätonnikala on kärsinyt voimakkaasta verkoilla ja nuotalla tehdystä ylikalastuksesta, mutta kanta on viimeisen kymmenen vuoden aikana elpynyt kalastuksen tuntuvan rajoittamisen ja kalastusmenetelmiin puuttumisen ansiosta.

Olivo.fi:ssä sekä Munkkiniemen myymälässämme on tarjolla aitoon oliiviöljyyn purkitetun Sinievätonnikalan fileen lisäksi pehmeää maukasta selkäruodon vierestä leikattua tonnikalahiutaletta. Lisäksi saatavilla on herkullista Välimerentonnikalan filettä oliiviöljyssä sekä 5-6 kk maustuneita anjovisfileitä lasipurkeissa.

Jätä kommentti

Kommentit moderoidaan ennen kun ne julkaistaan

Shop now

You can use this element to add a quote, content...