Aito balsamico hemmottelee makuaisteja – Tiukat valmistusmenetelmät takaavat huippulaadun

Jumalten nektariksi kutsuttu aito balsamico ja balsamiviinietikka (Aceto Balsamico Tradizionale) hemmottelee makunystyröitä sekä makeudellaan että kirpeydellään. Aitoa balsamicoa valmistetaan Modenan ja Reggio Emilian maakunnissa perinteisillä ja tarkoin säädellyillä menetelmillä. 

Balsamicon valmistus aloitetaan keittämällä tuoretta rypälemehua hitaasti, kunnes sen tilavuus on pienentynyt puoleen tai kolmannekseen alkuperäisestä. Tiivistetty mehukeite käy puutynnyreissä kahdesta neljään vuotta, minkä jälkeen sitä varastoidaan monissa eri puulajikkeissa valmistetuissa tynnyreissä (tammi, kataja, kirsikkapuu, kastanja, akasia, saarni) vielä vuosia. Varastoinnin aikana balsamietikka tiivistyy ja väkevöityy entisestään. 

Tradizionale balsamico -luokituksen saamiseksi asiantuntevat maistajat tarkistavat lopputuotteen ja määrittelevät luokituksen. Luokiteltu, aito balsamico täyttää tiukat laatuvaatimukset niin valmistusmenetelmien, lopputuotteen, maun, tuoksun ja koostumuksen suhteen.

Tutustu Olivon valikoimaan >>

Reggion Emilian maakunnassa sijaitseva monia palkintoja voittanut Il Borgo Del Balsamico valmistaa aitoa balsamicoa ja arkikäyttöön soveltuvaa rypälemehuista tammitynnyreissä valmistettua balsamico condimenttoa sekä balsamico etikkoja ja hedelmäisiä valkoisia vinegrettejä. Kaikki Il Borgo del Balsamicon tuotteet valmistetaan perinteisillä menetelmillä. 

Makunsa ne saavat pääraaka-aineesta eli rypälemehusta ja värinsä kypsytyksestä tammitynnyreissä. Aitoihin tuotteisiin ei lisätä sokeria, karamellia tai elintarvikeväriä, kuten teollisesti valmistettuihin tuotteisiin. Perinteisellä menetelmällä valmistetun condimentton tunnistaa myös siitä, että tuotteen pääraaka-aine rypälemenu on sen sisällysluettelossa ensimmäisenä. 

Italian muotialallakin vaikuttanut Crottin perhe luotsaa Il Borgo Del Balsamicon taloa ja ehkä siitäkin syystä tuotteet on puettu kauniisiin käyttötarkoituksesta kertoviin pakkauksiin. Ainutlaatuinen pakkaus on myös käytännöllinen, sillä kauniit pullot ilahduttavat käyttäjää arjessa ja muistuttavat kunkin tuotteen käyttötarkoituksesta. 

Lilan väriset juhlavat ja käsin sinetöidyt pakkaukset sisältävät perinteistä, vähintään 12 vuotta vanhaa balsamicoa, joka on tarkoitettu erityisesti juhlatilaisuuksiin.

Keltaiseen pakatut tuotteet on tarkoitettu salaateille sekä vihannesten kastikkeisiin. Täyteläisemmät oranssiin pakatut tuotteet ovat erinomaista ruuanvalmistukseen, grilliruuan maustamiseen, marinadeihin ja  kastikkeiden maustamiseen, sillä niitä voidaan kuumentaa.

Pisimpään ikääntyneet ja makeimmat punaiseen pakatut tuotteet aateloivat ja viimeistelevät valmiit annokset kuten: hedelmät, jäätelön, jälkiruuan ja juuston sekä valmiin ruuan.

Italialaisen ruuan kruununjalokivi, aito balsamico, balsamico etikka sekä condimentto muuttuvat pitkän kypsymisajan ansiosta tummaksi, kiiltäväksi siirappiseksi nesteeksi, jonka tuoksu ja makean sekä happaman täydellinen liitto saa aikaiseksi todellisia gourmet elämyksiä.

Tutustu Olivon valikoimaan >>

Jätä kommentti

Kommentit moderoidaan ennen kun ne julkaistaan

Shop now

You can use this element to add a quote, content...