Miksi kannattaa aina valita laadukas Extra Virgin Oil?

Oliiviöljy on päivittäin käytettävä kotikeittiön kulmakivi. Korkeatasoinen ja aito kylmäpuristettu oliiviöljy on herkullista ja samalla myös erittäin terveellistä. Jotta voit varmistaa, että kyseessä on aito, terveellinen ja maukas öljy, tuotteen hyvä jäljitettävyys on avainasemassa. 

“Laadukkaalla kylmäpuristetulla neitsytoliiviöljyllä on paljon tunnettuja terveysvaikutuksia. Tutkimusten mukaan se auttaa alentamaan kolesterolia sekä ehkäisee sydän- ja verisuonitauteja. Öljyn sisältämät antioksidantit ja polyfenolit ehkäisevät myös tulehduksia kehossa”, kertoo Olivon kauppias Anne Parkkinen.

“Korkealuokkainen öljy saa meidät jopa näyttämään nuoremmilta, sillä se ravitsee sisäisesti käytettynä myös ihoa ja hiuksia sekä saa jopa kotieläimen turkin taas kiiltämään.” 

Kylmäpuristetun neitsytoliiviöljyn maku on aivan erilainen kuin edullisten marketissa myytyjen sekoitusten. 

“Laadukas oliiviöljy maistuu usein kaikille perheenjäsenille, myös pienille lapsille, jotka innostuvat usein hyvän öljyn houkuttelemana syömään salaattia sekä dippaamaan leipää öljyyn. Lasten makuaisti on hämmästyttävän tarkka ja lahjomaton.”

Lue lisää oliiviöljyistä: miten valitset laadukkaan öljyn kotikeittiöösi >>

Pelkästään Italiassa kasvaa noin 400 erilaista oliivilajiketta. Oliivilajikkeet maistuvat keskenään erilaisilta, aivan samalla tavoin kuin erilaiset viinirypäleet tuottavat erilaista viiniä. Oliiviöljyn maun takana on siihen käytetyt oliivilajikkeet ja puiden kasvupaikka, ilmasto-olosuhteet sekä valmistusprosessi.

Parhaimmat öljyt on tuotettu tiloilla, jotka kunnioittavat luontoa ja vaalivat toiminnassaan kestävää kehitystä.  Hyvin hoidetuista oliivitarhoista saadaan korkealuokkaisia oliiveja öljyn raaka-aineiksi. Käsin poiminta sekä nopea tuotantoprosessi vaikuttavat laatuun. Kun oliivit puhdistetaan, puristetaan ja pullotetaan muutama tunti keräämisen jälkeen, on tuloksena erinomainen neitsytoliiviöljy. 

“Oliivipuita hoidetaan ja niistä pidetään huolta, aivan kuten viiniköynnöksistä parhaimmilla viinitiloilla. Tämä heijastuu myös siihen että oliivit ja niistä puristettu öljy ovat korkealuokkaisia.”

“Oliiviöljy on tuoretuote, ja kun puristus tai linkoaminen sekä pullotus tehdään ilman hapen läsnäoloa typpi vaipan alla, edesauttaa se maun ja ravintoaineiden säilymistä.”

Parhaimmilla oliivitiloilla puristettu öljy säilytetään teräksissä säiliöissä typpi vaipan alla kunnes se pullotetaan ja toimitetaan jälleen myyntipisteeseen.

 

Käy tutustumassa Olivon oliiviöljyjen valikoimaan >>

Annen vinkit Olivon valikoimasta:

Salaateille ja alkupaloille:
"Testaa esim. Frantoio di Santa Tean valikoimasta Tradizionalea tai Verdiä, jotka ovat hyvin monikäyttöisiä öljyjä. Myös Ursinin Solo Gentile on mainio vaihtoehto."

Leivälle, pastan ja risoton viimeistelyyn:
"Vihreiden oliivien Verdi toimii erinomaisesti, mutta kokeile myös täyteläistä, hieman mausteista mustista oliiveista puristettu Nereä." 

Kaikkeen keittiössä:
"Jos haluat löytää kotikeittiöösi monikäyttöisen laadukkaan oliiviöljyn, jota voi käyttää myös paistamiseen, suosittelen valikoimista esim. La PieveäTerre Abaziaa tai L'o Premium öljyjä."

Käy tutustumassa Olivon oliiviöljyjen valikoimaan >>


 

Jätä kommentti

Kommentit moderoidaan ennen kun ne julkaistaan

Shop now

You can use this element to add a quote, content...