Pasta Carbonara toimii aina – Klassikkoannoksen perusta on laadukas pasta

Yllätä perheesi tai ystäväsi valmistamalla suussasulava Pasta Carbonara. Aidon Carbonaran valmistaminen on varsin helppoa ja nopeaa.

Oikeaoppisesti Carbona yhdistetään spagettiin, mutta kuvan annoksen firenzeläinen huippukokki Gabrio Dei on valmistanut Linguine -pastaan. Pasta Carbonaran valmistamiseen tarvitaan vain viisi yksinkertaisesta aineosaa. 

Italiassa Carbonara valmistetaan tyypillisesti savustamattomasta possun lihasta, kuten possun poskesta eli guancialesta tai savustamattomasta possun kyljestä eli pancetasta. 

Tiesitkö? Carbonara on perinteinen roomalainen ruoka, mutta sen resepti kehitettiin vasta toisen maailmansodan lopulla. Amerikkalaisten tukikohdassa sotilailla oli runsaasti munia ja pekonia, joista paikalliset ravintoloitsijat kehittivät maukkaan pasta-annoksen. 

PASTA CARBONARA 

Ainesosat 4 hengelle
- 400 g karheapintaista, kuparipuristimen avulla valmistettua pastaa
- 250 g Pecorino Romano juustoa raasettuna
- 4 tuoretta kananmunan keltuaista
- 250 g Guanchelea tai vastaavaa

Ohje:
- kuutioi liha (5 mm / 1 cm) ja kuulotta sitä pannussa keskilämmöllä kunnes lihan sisältämä rasva irtoaa pannulle. 
- kypsennä pasta ohjeen mukaan runsaasti suolatussa vedessä. Voit vähentää 1 min suositellusta keittoajasta, sillä pasta kypsyy loppuun paistinpannulla. Keittoveden tulisi olla yhtä suolaista kun merivesi. Kannattaa maistaa.
- sekoita kulhossa vatkatut keltuaiset ja pecorino-raaste sekä lisää runsaasti jauhettua mustapippuria
- kun pasta on lähes kypsää, nosta se reikäkauhalla kuumalle pannulle ja sekoita hyvin lihan ja siitä irronneen rasvan kanssa. Lisää pannulle pastan keitinvettä. Säästä muutama desilitra keitinvettä, sillä sitä tarvitaan yllättävän paljon ja sen sisältämä tärkkelys suurustaa kastikkeen.
- nosta kuuma pannu kokonaan pois liedeltä ja anna sen jäähtyä 1 min ajan. Tämän jälkeen sekoita reippaasti muna-, juustoseos pastan kanssa.  Lisää tarvittaessa keitinvettä. Tärkkelyspitoinen keitinvesi, lihasta irronnut öljy, munankeltuaiset ja juusto muodostavat keskenään runsaan kermaisen kastikkeen.   
- viimeistele jauhetulla mustapippurilla sekä raastetulla pecorino-juustolla.

Tarjoile välittömästi.

Jälkiruuaksi kannattaa pyöräyttää ihanat marengit, niin saat munanvalkuaiset heti hyötykäyttöön.

Mulino Angelican ja Pasta Fabbrin pastojen makujen salaisuus on se, että ne imevät itseensä 30 % enemmän kastiketta kuin tavalliset pastat. 

Lue lisää tietoa Pasta Fabbrista >> 

Tutustu Pasta Fabbrin tuotteisiin Olivo.fin nettikaupassa >>

 

Jätä kommentti

Kommentit moderoidaan ennen kun ne julkaistaan

Shop now

You can use this element to add a quote, content...