Firenzen pohjoispuolella sijaitseva Praton kaupunki on suosittujen Cantucci-keksien koti. Ne tunnetaankin myös nimellä Biscotti di Prato. Pratossa toimiva Biscottificio Antonio Mattei valmistaa maailmankuuluja keksejään perustajansa alkuperäisten reseptien mukaan.

Antonio Mattein sininen tunnusväri on todellinen klassikko ruokamaailmassa. Mattein keksit on pakattu jo 1880-luvulta asti kauniin sinisiin pakkauksiin ja tavaramerkki on saanut harvinaisen suojan myös EU:n puolesta. Yksikään toinen valmistaja ei saa käyttää samaa sinistä väriä pakkauksissaan.

Antonio Mattei aloitti toiminnan 1800-luvulla ja virallisesti yritys on ollut toiminnassa yli 160 vuotta. Vaikka Biscottificio Antonio Mattei kunnioittaa vahvasti perinteitä, on yritys saanut tunnusta myös moderneista innovaatioistaan ja toiminnastaan.

Toscanassa vieraillessa kannattaa tutustua aivan Firenzen keskustassa olevaan Bottega Museumiin. Siellä pääset tutustumaan Antonio Mattein ja keksien valmistamisen historiaan – sekä tietenkin maistamaan toscanalaisia herkkuja.