Monte Monacon tarina juontaa juurensa Marchen alueen ja Monti Sibillinin vuoristossa sijaitsevan kansallispuiston ruokaperinteisiin. Siellä on aina käytetty kikherneitä, linssejä, papuja ja herneitä ruoanlaittoon ja alue on sopinut täydellisesti niiden viljelyyn.  

Kun Monte Monacon yritys halusi muuttaa klassiset kotitekoiset palkokasvipastat kulutustavaroiksi, samalla paikallisen Välimeren keittiön perinteitä jouduttiin soveltamaan nykyaikaan. Montemonacon kylässä haluttiin tehdä hyvää ja maistuvaa ruokaa kestävän kehityksen opein ja samalla palauttaa kasviproteiinit ruokavalioomme. 

Artisaani-biopastan salaisuus on erinomaiset raaka-aineet ja perinteistä ruoanvalmistusta kunnioittava valmistustapa. Jauhot ovat tehty korkealaatuisia palkokasveista ja ne jauhetaan edelleen kivimyllyssä.

Taikinaan lisätään vain puhdasta vuoristovettä ja raikasta vuoristoilmaa. Pastataikina työstetään alhaisessa paineessa pronssipuristimilla; näin muodostuu  karkea ja huokoinen pasta, joka toimii ihanteellisesti erilaisten kastikkeiden ja mausteiden kanssa sitoen hienosti niiden maun.

Kuivaus on hidasta ja se tehdään alhaisessa lämpötilassa, jotta voidaan säilyttää kaikki ravitsemukselliset ominaisuudet, jotka luonto antaa palkokasveille.